** חדש! הנגשת הזיקנה לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, לחברי הצוות ולבני המשפחה **
באיזו מידה האנשים עם מש"ה מודעים לשינויים הצפויים להם עם העלייה בגיל? האם הם מתכוננים לקראת שינויים אלו? עד כמה הצוות ובני המשפחה ערים לשינויים ומתכוננים לכך יחד עם מקבלי השירות?
הזדקנות מוצלחת של אנשים עם מוגבלות אינה עוד סיסמא, אלא מהלך חיים אשר יכול להתקיים כאשר האדם נמצא במרכז קבלת ההחלטות על חייו ומקבל תמיכה אפקטיבית מהסביבה תוך הקניית ידע ומיומנויות לבחירה.
מהלכים אלו יסייעו לשימור וקידום בריאות ותפקוד פיזי ומנטלי כמו גם לעצמאות, לקשרים חברתיים, מעורבות אקטיבית בחיים ולתרומה לקהילה. (ד"ר דליה נסים, אנשים מזדקנים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, בעידן שירות מוכוון אדם, כתב עת שיקום, עמותת חומש, ספטמבר 2018) .
אמנת האו"ם לאנשים עם מוגבלות קובעת כי יש לנקוט אמצעים הולמים ובני-תועלת לרבות בדרך של תמיכת עמיתים כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשיג ולקיים עצמאות מרבית, יכולת פיזית, שכלית, חברתית ,יכולת תעסוקה מלאה, ושילוב והשתתפות מלאים בכל היבטי החיים לשם כך יש לחזק ולהרחיב שירותים ותכניות מקיפות להכשרה ולשיקום, בפרט בתחומי הבריאות, התעסוקה והחינוך, ולהתחיל בכך בשלב מוקדם ככל האפשר.
לאור זאת, פיתחה ד"ר דליה נסים, המנהלת הפדגוגית במכון טראמפ בבית איזי שפירא, תכנית הכשרה חדשנית ופורצת דרך בישראל. ההכשרה פותחה על בסיס פיילוט שקיימנו במימון קרן שלם ובהשתתפות
מכון טראמפ מציע את תוכנית הנגשת הזיקנה המיועדת ל:
- מקבלי השירות (בוגרים עם מוגבלות מעל גיל 45 )
- אנשי צוות במסגרות דיור ובמסגרות תעסוקה לרבות מנהלים, עו"סים, ואנשי מקצוע פארה רפואיים.
- בני משפחה קרובה ומורחבת ואפוטרופוסים.
*מנהלת ומפתחת התכנית : ד"ר דליה נסים, מנהלת תכניות לימודים
בין נושאי ההכשרה:
- מאפיינים ייחודיים של הזדקנות בקרב אנשים עם מוגבלות.
- מתן כלים להתמודדות עם תכנון העתיד, והתמודדות רגשית עם השינויים החלים על האדם המזדקן.
- פיתוח תפיסה עצמית חיובית, הגדלת תחושת הערך העצמי, והגדלת המיומנויות לפיתוח קשרים חברתיים ויכולת החלטה עצמית.
- מתן כלים להתבוננות מחודשת על תכניות אישיות בהתאמה למזדקנים עם מוגבלות.
ארגונים מכל רחבי הארץ, המעוניינים להזמין השתלמות מותאמת לצרכי הארגון, מוזמנים לפנות אלינו! ההרצאות יכולות להיות מקוונות, פרונטליות או משולבות.
אמאל אבו מוך- רכזת קורסים | amal@beitissie.org.il | 052-5022484